söndag 27 februari 2011

Set till dottern


Det blev ett set till dottern med kjol och Singoalla top. Jag sydde kjolen i ett egen mönster och singoallan från ett Onion mönster. Stl 146/152 kan ibland vara lite stort för henne i vanliga fall, men efter detta mönster så känns den storleken väldigt liten. Jag tycker man brukar vara van vid att dom Danska storlekarna brukar vara så stora. Men men, dottern blev nöjd. Hon brukar ju gilla Desigual och det mönstrade tyget påminde ju lite om mönstret som dom brukar ha på tygerna i deras kläder. Klippte ut bitar från tyget och sydde på som applikationer både på tröjan och kjolen .

lördag 26 februari 2011

Mindre än en månad kvar

Nu är det mindre än en månad kvar till den 25 mars då min e-handel öppnar. Där kommer jag och i nuläget 15 andra "sygalna" tjejer att att sälja våra kreationer.

Påbörjat kjol-projekt till stora dottern

Så blev det äntligen en kjol i detta tyg till dottern, köpte tyget för längesedan men har liksom inte gjort något av det. Som den är nu så är den ju ganska tråkig, men den får ligga till sig lite så kanske den kan utvecklas lite ;)

Måste passa på


Dessa set, undrar hur många minstingen har ;) Köpte ju en del tyger för ett tag sedan, det här snigeltyget från Znok har jag tittat på länge, jag bara älskar det! :) Det blev ett set med byxor och tröja, blir nog perfekt nu till våren och sommaren då det kan vara skönt att ha lite tunnare kläder. Får ju passa på nu att sy lite innan det bara blir att sy upp kollektion till e-handeln.

Ett set



Jag beställde ju som sagt från stoff och stil för ett tag sedan, detta tyget var lite kraftigare och lite bättre kvalité på, lilleman har krypit in det och verkar gilla det :)

fredag 25 februari 2011

Har varit på symässan idag

Idag har jag varit på symässa på Kajskjul 8, det var väl inte så mycket att hänga i granen, men roligt att strosa omkring. Fina maskiner med roliga tillbehör hade dom i alla fall, en sån där coverpro skulle man ju vilja ha.......... tyger fanns det från MG och E-slöjd också stod ju Tygaffären där är klart. Men jag tror att jag åker till Tygaffären och handlar nästa vecka istället, lite lugnare då ;)

torsdag 24 februari 2011

Singoallaklänning

Det där med stretchfrotté är ju inte det lättaste att hitta, men Yvonne i tygaffären har det mesta ;) i alla fall rosa stretchfrotté, det fick bli en tunika till mellan tjejen, applikationen har hon valt själv. Stora tjejen ska få en lika dan, men jag gissar att hon inte kommer att välja samma applikation.

onsdag 23 februari 2011

Alltid lär man sig något nytt

Jag och datorer är ju kanske inte dom bästa vänner, och det här med bloggandet är väl kanske inte min grej heller. Men idag upptäckte jag att jag ju faktiskt kan se mina favorit bloggar ganska så enkelt. Det var ju bara att välja följa och så ser jag det senast från alla :)
Det var ju jätte krångligt att hålla koll på alla adresser och favoriter i bokmärkesfältet, nu kan jag ju se dom hur lätt som helst ;) kanske kan jag nu lite lättare få lite inspiration då min egen tryter.

Och så blev det ett till


Det var inte så lätt att få minstingen att vara med på bild denna gången heller. Men efter lite kämpande så fastnade dom alla tre på bild i alla fall. Denna gången blev det klänningar till storasystrarna istället. Jag tog det småblommiga tyget från överdelarna till klänningarna till blomapplikationen och kantade även skjorta och byxor med det. Jag gjorde en vanlig fåll istället för rullsöm längst ner på klänningarna, men frågan är om jag inte gillar rullfållen bäst, den är ju enklast också ;)
Tyget beställde jag från stoff och stil samtidigt som jag beställde det tunna svamptyget. Även detta tyg var i tunnaste laget, men jag kan i och för sig tänka mig att det kan vara svalt och skönt till sommaren. Vi får väl se hur länge det håller ;)



tisdag 22 februari 2011

Barnen är ekiperade inför sommaren

Var hos Yvonne i Tygaffären igår igen och hittade ett rutigt tyg som jag kunde sy i till alla barnen. Tjejerna fick kjolar och Lilleman fick 3/4 byxor och skjorta. Mitt i duschning och städrusch fick barnen ställa upp på att prova kläder och bli fotade. Det var ju inte det lättaste att få minstingen att vara med på bild, men om han fick ha fjärrkontrollen och titta på pappa som sjöng samtidigt, så gick det ganska bra. Att håret är i ruffs och tjejernas t-shirtar är i ett enda skrynkel får ni ha överseende med ;)
 Gillar denna typen av skjorta, och det blommiga tyget gick ju riktigt bra att kanta med. Tror att det kommer att blir fler sådana här set ;)

Tjejerna kjolar satte jag mudd i midjan på och gjorde en rullsöm längst ner, har fastnat lite i rullsömmarna men det blir ju så snyggt! Applikationer är också kul, tog samma tyg till den som till kantbanden på byxa och skjorta.

onsdag 16 februari 2011

Har fastnat i växabyxor med applikation på knät




Som sagt har liksom fastnat i att göra växa byxor i velour igen, denna gången har det blivit med applikation på knät, då blir dom lite roligare och går att matcha med många färger.

Kanske syskonmatchning


Har varit hos Yvonne i tygaffären igen, nu blev det byxor och t-shirt till lillkillen och kjol till yngsta dottern. Skulle kunna sy hur mycket som helst i husvagnstyget!

måndag 14 februari 2011

Sommarklänning

Tog hem lite tyger från stoff och stil som sagt, tyckte dessa två tyger var underbara och det fick bli en sommarklänning till lilla tjejen. Dock har ju Stoff och stil snålat på tyget och gjort det 100 cm brett bara, det är ju inget jag i alla fall, brukar kolla då jag beställer tyg, men det får man tydligen göra från Stoff och stil.

lördag 12 februari 2011

En beställning

Fick en beställning till en go liten kille på snart 4 år. Mamman tittade ut svamptyget hos Stoff och stil och jag beställde hem. Blev lite besviken över kvallitén på svamptyget, men provade ändå att sy, väl färdig var jag inte alls nöjd med resutatet. Svamptyget var jätte tunt och inte alls någon vidare med stretch i. Så det fick bli en paniktur till Yvonne i Tygaffären och vilken himla tur att hon hade tagit hem aptygerna. Så då det blev en aptröja istället. Svamptröjan kan ju följa med och användas i några minuter innan den faller isär ;)

måndag 7 februari 2011

Mera mössor!!!


Nu har jag snöat in på mössor, det finns ju så mycket fina tyger nu till våren och roliga att sy är dom också :)

tisdag 1 februari 2011

:) Testade rullsömmen

Det var ju nemas problemas ;) Testade rullsömmen på dotterns kjol, det blev ju kanon! Nu får det bli fler kjolar!

En kjol

Var hos Yvonne i tygaffären och handlade i förra veckan, tänkte att jag skulle få till en kjol till lilltjejen av det ena tyget jag köpte. Funderade på om det kunde bli bra att göra en kjol på samma sätt som jag gjorde klänningen. Det funkade ju :) lät kanterna vara råa längst ner, men det kanske hade funkat med rullsöm också, tror jag ska testa det nästa gång, att ha kantband på kanten till kjolen känns i alla fall helt fel på denna typen av kjol.

lite mössor på beställning


Fick några beställningar på mössor, så här blev några av dom.